آموزش و پرورش

سامانه رتبه‌بندی معلمان

جهت مشاوره در زمینه سامانه رتبه‌بندی معلمان

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

سامانه رتبه‌بندی معلمان، به عنوان یکی از ابتکارات نوین در نظام آموزشی، با هدف ارتقاء کیفیت آموزش و ایجاد انگیزه در بین فرهنگیان کشور طراحی و اجرا شده است. این سامانه با ایجاد سازوکاری نظام‌مند برای ارزیابی عملکرد معلمان، سعی در شناسایی و تقدیر از تلاش‌های آنان در راستای تعلیم و تربیت نسل آینده دارد.

معلمان در این سامانه بر اساس معیارهای دقیق و شفافی همچون سوابق تحصیلی و شغلی، عملکرد آموزشی و پژوهشی، میزان مشارکت در فعالیت‌های آموزشی و پرورشی و … مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و پس از طی مراحل مختلف، در یکی از رتبه‌های پیش‌بینی شده قرار می‌گیرند. این رتبه‌بندی علاوه بر ایجاد تمایز بین سطوح مختلف عملکردی معلمان، می‌تواند در تخصیص امکانات و مزایا، برنامه‌ریزی‌های آموزشی و … نیز مورد استفاده قرار گیرد.

شایان ذکر است که این سامانه در بدو راه‌اندازی با چالش‌ها و ابهاماتی مواجه بود که با تلاش مسئولین و دست‌اندرکاران امر، بسیاری از آنها مرتفع شده و در حال حاضر، این سامانه به ابزاری مؤثر در جهت بهبود کیفیت نظام آموزشی کشور تبدیل شده است.

سامانه رتبه‌بندی معلمان rtb.medu.ir

طرح رتبه‌بندی معلمان، که سال‌ها مورد بحث و بررسی قرار داشته، با هدف ارتقاء کیفیت تعلیم و تربیت و ایجاد نظام پرداخت مبتنی بر تخصص و عملکرد معلمان، بالاخره به مرحله اجرا رسیده است. این طرح با ایجاد سازوکاری برای ارزیابی و رتبه‌بندی معلمان، تلاش دارد تا انگیزه و کیفیت کار آنان را افزایش دهد. در این راستا، سامانه‌های مختلفی نیز برای ارائه خدمات به فرهنگیان راه‌اندازی شده است.

در گذشته، رتبه‌بندی معلمان از طریق سامانه rtb.medu.ir انجام می‌شد، اما اکنون تمامی فرایندها از جمله بارگذاری مدارک و ثبت اعتراضات از طریق سامانه my.medu.ir صورت می‌گیرد. همچنین سامانه جامع منابع انسانی آموزش و پرورش نیز به منظور یکپارچه‌سازی و تسریع امور مربوط به منابع انسانی ایجاد شده است.

برای جلوگیری از مشکلات فنی و اختلال در سامانه رتبه‌بندی معلمان، جدول زمان‌بندی برای ثبت‌نام تعیین شده و مهلت ثبت‌نام نیز تمدید خواهد شد. بنابراین، معلمان رسمی و پیمانی می‌توانند با آسودگی خاطر در این سامانه ثبت‌نام کنند.

سامانه رتبه‌بندی معلمان
سامانه رتبه‌بندی معلمان

راهنمای ثبت‌نام در سامانه رتبه‌بندی معلمان rtb.medu.ir

همانطور که پیشتر گفته شد، برای ثبت‌نام در سامانه رتبه‌بندی معلمان به نشانی rtb.medu.ir، جدول زمان‌بندی بر اساس رقم آخر کد ملی تعیین شده است. پس از ثبت‌نام و بارگذاری مدارک که حدود یک ماه و نیم طول می‌کشد، بررسی‌های لازم انجام شده و نتایج اعلام خواهد شد. امکان اعتراض به رتبه‌بندی معلمان نیز با شرایط خاصی وجود دارد.

وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که به دلیل احتمال عدم امکان ثبت و تکمیل اطلاعات برای برخی افراد در مرحله اول، برای جاماندگان از بازه زمانی اول، فوت‌شدگان شاغل و بازنشسته از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ به بعد، نیروهای جدیدالاستخدام از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ به بعد و افراد مشمول تبصره ۴ ماده ۳ آئین‌نامه (مهرآفرین و …) از تاریخ اعلام شده، دسترسی به سامانه رتبه‌بندی جهت ثبت و تکمیل اطلاعات فراهم خواهد شد.

سامانه رتبه‌بندی معلمان
سامانه رتبه‌بندی معلمان

پایگاه اطلاعات کد پرسنلی معلمان prs.medu.ir نیز یکی از سامانه‌های مبتنی بر خدمات الکترونیکی آموزش و پرورش است که پرسنل می‌توانند با ورود به پنل کاربری خود یا ثبت‌نام در آن، از امکانات آن بهره‌مند شوند.

مراحل بارگذاری مدارک در سامانه رتبه‌بندی معلمان

پس از ورود به سامانه رتبه‌بندی معلمان rtb.medu.ir بر اساس کد ملی، نوبت به بارگذاری مدارک مورد نیاز برای ثبت نام می‌رسد. مرکز توسعه آموزش مجازی، فناوری و امنیت اطلاعات، راهنمای آموزشی جامعی به منظور تسهیل این فرآیند تهیه و منتشر کرده است. این راهنما که شامل ۴۴ صفحه است، به طور کامل مراحل بارگذاری مدارک در سایت رتبه بندی معلمان را شرح می‌دهد و می‌تواند راهنمای مفیدی برای معلمان در این زمینه باشد.

همچنین، پیرو آخرین اطلاعیه‌ها، مهلت مجدد بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان جدید و معلمان فاقد رتبه و جامانده از بارگذاری مدارک، از تاریخ سه‌شنبه ۱۵ آبان ماه آغاز شده است.

مراحل ارسال مدارک در سامانه رتبه‌بندی معلمان (my.medu.ir):

سامانه رتبه‌بندی معلمان
سامانه رتبه‌بندی معلمان

ورود به سامانه: ابتدا به سامانه رتبه بندی معلمان my.medu.ir وارد شوید.

سامانه رتبه‌بندی معلمان
سامانه رتبه‌بندی معلمان

منوی بارگذاری مدارک: از منوی موجود، گزینه بارگذاری مدارک را انتخاب کنید.

سامانه رتبه‌بندی معلمان
سامانه رتبه‌بندی معلمان

مطالعه مقررات و اطلاعیه‌ها: پیش از هر اقدامی، مقررات و اطلاعیه‌های مربوط به بارگذاری مدارک را به دقت مطالعه کنید.

سامانه رتبه‌بندی معلمان
سامانه رتبه‌بندی معلمان

تکمیل فرم‌ها: در بخش فرم‌ها، فرم‌های مربوط به شایستگی‌های عمومی، تخصصی، حرفه‌ای و تجربه را به ترتیب تکمیل نموده و پس از اتمام، فرم‌ها را نهایی و تایید کنید.

نکات مهم در تکمیل فرم‌ها:

  • تمامی فرم‌های خوداظهاری را بر اساس مصادیق رفتاری اعلام شده و با استفاده از گزینه‌های عالی، خیلی خوب، خوب، متوسط و کم تکمیل نمایید.
  • در قسمت شایستگی‌های تخصصی، اطلاعات مربوط به مدرک تحصیلی و امتیاز آن در رتبه‌بندی معلمان نمایش داده می‌شود.

دریافت و تکمیل فرم ثبت‌نام در سامانه رتبه‌بندی معلمان rtb.medu.ir

برای ثبت‌نام در سامانه رتبه‌بندی معلمان، لازم است فرم‌ها به صورت اینترنتی تکمیل شوند. به همین منظور، معلمان هنگام ثبت‌نام در سایت به اطلاعات مربوط به شایستگی‌های تخصصی خود از قبیل سابقه کاری، مدارک تحصیلی، دستاوردها، خلاقیت و نوآوری علمی، تألیف و تدوین کتب، مقالات علمی چاپ شده و… نیاز دارند.

فرم شایستگی‌های حرفه‌ای که پس از شایستگی‌های تخصصی تکمیل می‌شود، شامل مواردی مانند کسب مقام در مسابقات، رویدادها و جشنواره‌ها، طرح‌های آموزشی، مشارکت در کارگروه‌ها و شوراها، یادگیری مداوم، خلاقیت و نوآوری است. در بخش تجربه نیز سنوات خدمت، سابقه تدریس به همکاران، دریافت تقدیرنامه، دوره ضمن خدمت فرهنگیان تکمیل می‌گردد.

پس از اعلام نتایج نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش، داوطلبان پذیرفته شده باید برای شرکت در دوره مهارت‌آموزی، ثبت‌نام خود را از طریق سامانه ثبت‌نام دوره مهارت‌آموزی آموزش و پرورش انجام داده و در دوره‌های یک‌ساله تربیت معلم شرکت نمایند.

سامانه رتبه‌بندی معلمان
سامانه رتبه‌بندی معلمان

بررسی تأثیر رتبه‌بندی بر حقوق معلمان

طرح رتبه‌بندی معلمان با هدف ارتقاء کیفیت نظام آموزشی کشور و افزایش انگیزه معلمان اجرا شده است. در این راستا، معلمان باید تلاش کنند تا وضعیت خود را در شاخص‌های شایستگی‌های تخصصی و حرفه‌ای بهبود بخشند تا رتبه آنها ارتقاء یابد. این رتبه‌بندی شامل ۵ سطح است و حقوق پرداختی معلمان بر اساس سطح آنها متفاوت خواهد بود. ساعات تدریس معلمان نیز می‌تواند در این رتبه‌بندی تأثیرگذار باشد.

تأثیر رتبه‌بندی معلمان بر حقوق و مزایا:

رتبه عنوان رتبه درصد افزایش حقوق
۱ آموزشیار معلم ۴۵%
۲ مربی معلم ۵۵%
۳ استادیار معلم ۶۵%
۴ دانشیار معلم ۷۵%
۵ استاد معلم ۹۰%

میز خدمت الکترونیکی آموزش و پرورش نیز از جمله سایت‌هایی است که خدمات غیرحضوری مختلفی را به دانش‌آموزان، کارکنان آموزش و پرورش و عموم مردم ارائه می‌دهد. در این سامانه می‌توان به سامانه‌های استانی میز خدمت و … دسترسی داشت.

شرایط و ضوابط ارزیابی مجدد مدارک معلمان فاقد رتبه

  1. مهلت ارزیابی مجدد: مدت زمان ارزیابی مجدد برای مشمولان، یک سال پس از تأیید نهایی مرحله اول پرونده آنها در هیئت ممیزه است.
  2. مشمولان: کلیه مشمولانی که از اول خرداد ۱۴۰۳ به بعد، حداقل یک سال از تأیید نهایی مرحله اول رسیدگی به پرونده‌شان گذشته و کارنامه رتبه‌بندی آنها دارای وضعیت “عدم احراز رتبه/فاقد رتبه” است، مشمول ارزیابی مجدد مطابق ماده ۵ آیین‌نامه هستند.
  3. ملاک عمل: رتبه مندرج در کارنامه رتبه‌بندی افراد در صفحه شخصی آنها در سامانه my.medu.ir ملاک عمل است. در صورتی که فرآیند رسیدگی به پرونده افراد به اتمام رسیده و مورد تأیید نهایی هیئت ممیزه قرار گرفته باشد، مشمول ارزیابی مجدد می‌شوند.
  4. وضعیت اشتغال: مشمولان این ماده صرفاً افرادی هستند که در وضعیت شاغل باشند.
  5. تاریخ مدارک: تاریخ صدور و یا اجرای فعالیت باید منتهی به تاریخ پایان مهلت یک‌ساله باشد و تاریخ‌های پس از آن مورد پذیرش نیست. به عنوان مثال، فردی که یکم تیر ماه ۱۴۰۳ مهلت یک‌ساله‌اش تکمیل شده، مدارک تا قبل از این تاریخ معتبر است.
  6. زمان بارگذاری مدارک: زمان شروع بارگذاری مدارک از تاریخ ورود به سامانه به مدت یک ماه است و این مدت زمان قابل تمدید نیست.
  7. راهنمای بارگذاری مدارک: راهنمای بارگذاری مدارک قابل پذیرش و امتیازات مربوط به هر مدرک در سامانه درج شده است. با توجه به اینکه پس از مدت زمان ذکر شده امکان بارگذاری مجدد هیچ مدرکی وجود ندارد، توصیه می‌شود افراد ضمن مطالعه دقیق راهنمای مورد نظر، شخصاً نسبت به بارگذاری مدارک اقدام کنند.
  8. مهلت تکمیل مدارک: افرادی که قبل از یکم خرداد ۱۴۰۳ مهلت یک‌ساله‌شان به پایان رسیده و مشمول ارزیابی مجدد شده‌اند، با توجه به نزدیک شدن به پایان مهلت یک ماهه، باید حداکثر تا ۲۰ تیر ماه ۱۴۰۳ نسبت به تکمیل و بارگذاری مدارک اقدام کنند. در غیر این صورت، مطابق مقررات، مهلت یک ماهه‌شان به پایان خواهد رسید.
  9. مسئولیت اطلاع‌رسانی: مسئولیت اطلاع‌رسانی به موقع، دقیق و جامع به مشمولان بر عهده مدیران کل استان‌هاست و انتظار می‌رود تدابیر و راهکارهای مناسب جهت آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی به همه مشمولان در سطح استان، مناطق و مدارس اتخاذ شود.

کارشناسان سامانه مشاوره ناندینا آماده‌اند تا اطلاعات لازم در خصوص سامانه رتبه‌بندی معلمان را در اختیار داوطلبان قرار داده و آنها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی ناندینا راهنمایی نمایند.

سامانه رتبه‌بندی معلمان
سامانه رتبه‌بندی معلمان

سوالات متداول

هدف از راه‌اندازی سامانه رتبه‌بندی معلمان چیست؟

هدف از این سامانه، ارتقاء کیفیت آموزش و افزایش انگیزه معلمان از طریق ایجاد نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد و شایستگی است.

معلمان چگونه در این سامانه رتبه‌بندی می‌شوند؟

معلمان بر اساس معیارهای مختلفی از جمله سوابق تحصیلی و شغلی، عملکرد آموزشی، پژوهش‌ها و تألیفات، و مشارکت در فعالیت‌های آموزشی و پرورشی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و بر اساس امتیاز کسب شده، در رتبه‌های مختلفی قرار می‌گیرند.

رتبه‌بندی معلمان چه تأثیری بر حقوق و مزایای آنها دارد؟

این رتبه‌بندی می‌تواند تأثیر مستقیمی بر حقوق و مزایای معلمان داشته باشد و به ایجاد رقابت سالم در بین آنها منجر شود.

آیا معلمان می‌توانند به رتبه‌بندی خود اعتراض کنند؟

بله، سازوکاری برای اعتراض معلمان به رتبه‌بندی تعیین شده وجود دارد که می‌توانند از طریق آن اعتراض خود را ثبت کنند.

سامانه رتبه‌بندی معلمان چه مزایایی دارد؟

از جمله مزایای این سامانه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارتقاء کیفیت آموزش
  • افزایش انگیزه معلمان
  • ایجاد نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد
  • شفافیت در ارزیابی معلمان
  • ایجاد رقابت سالم در بین معلمان

آیا شرکت در سامانه رتبه‌بندی معلمان اجباری است؟

در حال حاضر، شرکت در این سامانه برای معلمان رسمی و پیمانی اجباری است.

سامانه رتبه‌بندی معلمان
سامانه رتبه‌بندی معلمان

نتیجه گیری

سامانه رتبه‌بندی معلمان به عنوان یک ابزار نوین در نظام آموزشی کشور، با هدف ارتقاء کیفیت آموزش، افزایش انگیزه معلمان و ایجاد شفافیت در ارزیابی عملکرد آنها طراحی و اجرا شده است. این سامانه با ایجاد سازوکاری نظام‌مند برای ارزیابی معلمان بر اساس معیارهای دقیق و شفاف، سعی در شناسایی و تقدیر از تلاش‌های آنان دارد.

رتبه‌بندی معلمان علاوه بر ایجاد تمایز بین سطوح مختلف عملکردی، می‌تواند در تخصیص امکانات و مزایا، برنامه‌ریزی‌های آموزشی و… نیز مورد استفاده قرار گیرد. با وجود برخی چالش‌ها و ابهامات اولیه، این سامانه در حال حاضر به ابزاری مؤثر در جهت بهبود کیفیت نظام آموزشی کشور تبدیل شده و انتظار می‌رود با رفع نواقص و کاستی‌های احتمالی، نقش مؤثرتری در ارتقاء سطح کیفی آموزش و پرورش ایفا کند.

ناندینا به عنوان یکی از وب سایت های خبری و  آموزشی تحصیلی صمیمانه از همراهی شما تا پایان این مقاله سپاسگزار است، امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و به شما در آشنایی با سامانه رتبه‌بندی معلمان کمک کرده باشد.

جهت مشاوره در زمینه سامانه رتبه‌بندی معلمان

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

‫7 دیدگاه ها

  1. سلام همیشه چیزی که دیدیم برای بالادستی تضعین وپایین دستی بی توجهی وزیپا له شدن من خدماتی مدرسه هستم فرم رتبه بندی راپر کردم وکلی هم امتیاز دارم ولی امور اداری منطقه کارگزینی گفته شامل نمیشه چرا یا همه یا هیچ کس اگه تحولی ایجاد میشه این چه قانون مسخره ای که این و شامل میشه اون شامل نمیشه چطوره توروم یا بدبختی که میاد شامل همه میشه ولی این یکی

  2. معلم بسیار مهربان و دلسوزی است و تدریس خیلی خوبی دارد مخصوصا ریاضی را خیلی خوب تدریس می کند

  3. بنده پس از بازنشستگی درسال 1395 درسال 1402 بنابه توصیه دوستی ودرخواست خودم در مهر 1402 اعاده بخدمت شدم که مهمترین انگیزه رتبه بندی خبود ولی متأسفانه پساز چندماه هنوز هیچ رتبه ای برای من اعمال نشده است آیا این مورد عمل میشود

  4. سلام وقتتون بخیر
    بنده به نتیجه رتبه بندی در دوره اول اعتراض کردم ولی ثبت نشده بود با امتیاز ۷۶۴ رتبه ۳ شدم من یک سال دیگه باز نشسته میشم الان ۲۶ سال و ۶ ماه سابقه دارم و سه سال هم بیمه پرداخت کردم میشه ۲۹ سال که سال بعد بازنشسته میشم خیلی از همکارا با وضعیت من رتبه ۴ شدن و خیلیای دیگه با سابقه کم هم مثل من شدن و این عدالت نیست خواهشمندم رسیدگی شود بالاخره عمری رو خدمت خالصانه کردیم و این آخر کاری رو با دل خوش از آ پ خداحافظی کنیم ممنون از توجهتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا